Insalata Russa

30 min
4
Insalata Russa
Foto: Lina Eriksson

Serveras som antipasti tillsammans med kallskuret. Förbered dagen innan och du har en snabb måltid, den är klar på ett par minuter.

Vintips: Umani Ronchi Le Busche 2007. Artnr. 73146

10 februari 2010
30 min
4

Du behöver

  • 400 g kokt potatis, skalad och tärnad
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1,2 dl olivolja extra vergine
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 4 dl majonäs
  • 2 dl gröna ärtor, kokta
  • 2 krm salt
  • Serveras med kallskuret

Gör så här

  1. Blanda potatis, lök, olja, vinäger, salt och peppar i en kastrull. Låt stå med lock, svalt minst 12 timmar.
  2. Blanda med majonnäs och ärtor strax innan servering.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept