Insalata Russa

Insalata Russa
Foto: Lina Eriksson

Insalata Russa

10 ingredienser

30 min

Serveras som antipasti tillsammans med kallskuret. Förbered dagen innan och du har en snabb måltid, den är klar på ett par minuter.

Vintips: Umani Ronchi Le Busche 2007. Artnr. 73146

Ingredienser

portioner
  • 400 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1,2 dl extra virgin olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl gröna ärtor, kokta
  • 2 krm salt
  • Serveras med kallskuret

Gör så här

  1. Blanda potatis, lök, olja, vinäger, salt och peppar i en kastrull. Låt stå med lock, svalt minst 12 timmar.
  2. Blanda med majonnäs och ärtor strax innan servering.
  3. Smaka av med salt och peppar.