Soja- och sesammarinerad blomkål

Soja- och sesammarinerad blomkål
Foto: Henning Kvick

Soja- och sesammarinerad blomkål

0

5 steg att laga

7 ingredienser

25 minuter + 3 timmar

 Soja- och sesammarinerad blomkål är en riktigt smakrik och god rätt som passar perfekt som tillbehör till middagen.

Meat cravings_bokomslag_02

Receptet är ur boken Meat cravings av Henning Kvick, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 blomkål
  • 2 gul lök, finhackade
  • 2,5 dl soja (japansk)
  • 0,5 dl sesamolja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk sesamfrön (svarta)
  • koriander, hackad (färsk)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg löken i en ugnsfast form och rosta i ugnen tills den har fått en fin mörkbrun färg, det tar ungefär15–25 minuter beroende på ugnen. Rör om ett par gånger.
  3. Blanda ihop den rostade löken, sojan, sesamoljan och sockret i en skål och mixa med en stavmixer.
  4. Plocka buketter av blomkålen och lägg ner i skålen med dressingen. Låt stå och marinera i 2-3 timmar.
  5. Häll bort marinaden, lägg blomkålen i en ny skål och strö över sesamfrö och koriander efter smak. Använd gärna koriander i lösvikt som smakar mycket mer och finns i asiatiska matbutiker.