Soja- och sesammarinerad blomkål är en riktigt smakrik och god rätt som passar perfekt som tillbehör till middagen.
Ingredienser
1 blomkål
2 gula lökar, finhackade
2,5 dl soja (japansk)
0,5 dl sesamolja
1 msk farinsocker
1 msk sesamfrön (svarta)
färsk koriander, hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg löken i en ugnsfast form och rosta i ugnen tills den har fått en fin mörkbrun färg, det tar ungefär15–25 minuter beroende på ugnen. Rör om ett par gånger.
Blanda ihop den rostade löken, sojan, sesamoljan och sockret i en skål och mixa med en stavmixer.
Plocka buketter av blomkålen och lägg ner i skålen med dressingen. Låt stå och marinera i 2-3 timmar.
Häll bort marinaden, lägg blomkålen i en ny skål och strö över sesamfrö och koriander efter smak. Använd gärna koriander i lösvikt som smakar mycket mer och finns i asiatiska matbutiker.