Dragonstekt kyckling med sötpotatis

Lohmanders Dragonstekt kyckling med sötpotatis - Ny ljusare
Foto: Lohmanders

Dragonstekt kyckling med sötpotatis

9 ingredienser

1 h

Dragondoftande kyckling med ugnsbakad sötpotatis och al dente haricots verts - en perfekt middag för hela familjen. Servera med härlig bearnaisesås!

Lohmanders Bearnaise Original
Lohmanders Bearnaise Original flaska produkt

Lohmanders Bearnaise Original

Vår omtyckta och klassiska bearnaise - nu i praktisk flaska!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 sötpotatisar, små
  • 2 msk smör
  • 1 msk färsk dragon
  • 200 g haricots verts
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 förp Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg sötpotatisen med skalet på i en ugnsfast form och tillaga i knappt en timme.
  2. Stek kycklingfilén i smör med lite färsk dragon, salt och peppar tills den fått färg. Låt den sedan gå klart i ugnen till 72 graders innertemperatur, ca 10 minuter. Låt kycklingen vila några minuter när den är klar och skiva sedan upp den i tunna skivor.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i haricots verts och låt koka i ett par minuter tills de mjuknat men fortfarande har lite stuns.
  4. När sötpotatisen är klar, ta ut och riv av översta delen av skalet. Servera sötpotatis, kyckling och haricots verts med såsen ringlad över. Toppa med hackad persilja.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders bowl

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer