Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

32 röster
20 m
4
Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor
Foto: TV4

Krämig kycklinggryta med dragon och palsternacka i ugn. Lyxig vardagsmiddag på bara 20 minuter!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g palsternacka
  • olja, till formen och stekning
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 äpple
  • ev färsk persilja, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Dela kycklingen i grytbitar. Skala och hacka lök. Fräs kycklingen i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad lök och dragon. Slå vatten, matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna äpplet fint.
  5. Servera grytan tillsammans med palsternacksklyftorna och toppa med det tärnade äpplet och lite hackad persilja.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...