Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

koket.se
Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

13 ingredienser

20 m

Krämig kycklinggryta med dragon och palsternacka i ugn. Lyxig vardagsmiddag på bara 20 minuter!

Se Köket.se laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g palsternacka
  • olja, till formen och stekning
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 äpple
  • ev färsk persilja, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Dela kycklingen i grytbitar. Skala och hacka lök. Fräs kycklingen i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad lök och dragon. Slå vatten, matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna äpplet fint.
  5. Servera grytan tillsammans med palsternacksklyftorna och toppa med det tärnade äpplet och lite hackad persilja.