Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

32

5 steg att laga

13 ingredienser

20 m

Krämig kycklinggryta med dragon och palsternacka i ugn. Lyxig vardagsmiddag på bara 20 minuter!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g palsternacka
  • olja, till formen och stekning
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 äpple
  • ev färsk persilja, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Dela kycklingen i grytbitar. Skala och hacka lök. Fräs kycklingen i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad lök och dragon. Slå vatten, matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna äpplet fint.
  5. Servera grytan tillsammans med palsternacksklyftorna och toppa med det tärnade äpplet och lite hackad persilja.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer