Dragonkycklinggryta med palsternacksklyftor

28 röster
20 m
4

Krämig kycklinggryta med dragon och palsternacka i ugn. Lyxig vardagsmiddag på bara 20 minuter!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g palsternacka
  • olja
  • 500 g kycklingfilé
  • smör och/eller olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • 1 äpple
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter.
  3. Dela kycklingen i grytbitar. Skala och hacka lök. Fräs kycklingen i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad lök och dragon. Slå vatten, matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna äpplet fint.
  5. Servera grytan tillsammans med palsternacksklyftorna och toppa med det tärnade äpplet och lite hackad persilja.
4 oktober 2016

Laddar fler recept