Dragonkyckling med ris

20 m
4
Spela video Dragonkyckling med ris
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 25 g smör, att steka i
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • ris till servering, exempelvis basmati

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
  3. Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
  4. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med kokt ris.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksredskap från kända varumärken

Köksredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept