Dragonkyckling med ris
Dragonkyckling med ris
13 ingredienser
20 m
Krämig kycklingpanna med dragon, senap och vitlök. Enkel vardagsmat!
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 800 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- 25 g smör, att steka i
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl grädde
- 3 msk torkad dragon
- 2 msk kycklingfond
- 2 msk dijonsenap
- ris, till servering, exempelvis basmati
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
- Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
- Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
- Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt ris.