Dillstekt havsabborre

Dillstekt havsabborre
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dillstekt havsabborre

12 ingredienser

Kotletter av havsabborre kan du hitta hos en välsorterad fiskhandlare. De passar utmärkt att grilla.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 havsabborrkotletter
  • 1 tsk rapsolja
  • salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossad
  • 2 msk dill, grovhackad

Grönsaker:

  • 1 klyfta vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk salt
  • 1 äpple, grönt
  • 0,5 tsk malen kummin
  • 0,5 enbär, krossat
  • 1 yoghurt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Grönsaker: Strimla kålen och skär rödlöken i ringar. Lägg på ett fat och strö över salt. Lägg ytterligare ett fat över så att grönsakerna ligger i press. Låt stå 1 timme. Häll bort vätskan som bildats och skölj försiktigt i iskallt vatten. Skär äpplet i tunna klyftor och blanda med kål och lök. Krydda och vänd ner yoghurten.
  2. Pensla fisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla 3-4 minuter per sida. Strö över dillen.
  3. Servera med grönsakerna.