Diabeteslimpa

Diabeteslimpa
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Diabeteslimpa

0

6 steg att laga

5 ingredienser

1 h

Ett bröd med lite kolhydrater i degen som är väldigt enkelt att baka. Självklart är denna limpa hälsosam och nyttig för alla, men eftersom kolhydraterna är få så tipsar jag speciellt diabetiker om detta bröd med bara åtta gram kolhydrater per skiva. / Linda

Kökets shop

Nyhet! Köp Lindas kokbok

Lindas nya matbröd

Linda Andersson

179 kr

Ingredienser

portioner1 limpa
  • 4 ägg
  • 7 dl havregryn (eller 6,25 dl havremjöl)
  • 4 dl cottage cheese, valfri fetthalt
  • 4 krm salt
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
  2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar.
  3. Mixa keson till en slät massa i en hushållsmaskin med knivar.
  4. Blanda ner havremjöl, keso, salt och bakpulver i äggsmeten. Blanda ihop allt till en deg.
  5. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Stjälp upp limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.
TIPS!
läs mer
Lindas nya matbröd

Receptet kommer från Lindas nya matbröd

Linda Andersson, bokförlaget Semic.

Läs mer

läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer