Dessertsoppa på persikor

Dessertsoppa på persikor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dessertsoppa på persikor

7 ingredienser

En dessertsoppa kan förberedas i god tid och står klar i kylen i väntan på servering. Avsluta gärna soppan med att ringla en god honung eller lättvispad grädde för ett vackert och dekorativt mönster.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk persikor
  • 3 dl vatten
  • 1 dl sött vitt dessertvin
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 tsk kardemummakärnor

Till servering:

  • 1 färsk persika

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vin och socker. Skrapa ut fröna från vaniljstången och tillsätt dem och stötta kardemummakärnor. Lägg i persikorna och koka i 10 minuter.
  2. Tvätta den färska persikan och skär den i tunna klyftor. Låt den koka med i en minut i soppan. Ta upp och ställ kallt.
  3. Ta av soppan från värmen. Låt svalna och mixa till en slät soppa. Kyl och ställ soppan kallt till servering. Garnera soppan med persikoklyftorna.