Den klassiska hamburgaren

3 röster
4
Den klassiska hamburgaren
Foto: TV4

Den klassiska hamburgaren är alltid lika populär att servera. Lagar du den själv får du en härligt saftig köttfärsbiff som det bara är att komplettera med trevliga tillbehör.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • svart- och vitpeppar, malen
  • olja, till grillning eller stekning

Till servering:

  • Klyftpotatis
  • 4 hamburgerbröd
  • 0,5 isbergsallad, strimlad

Hamburgerdressing:

  • 2 skivade inlagda gurkor
  • 2 gula lökar, hackade (en rå och en stekt)
  • senap
  • ketchup
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rör samman färsen med saltet. Saltet binder färsen, så faller hamburgarna inte isär på grillen.
  2. Forma 4 stora hamburgare. Pensla dem med lite olja och krydda med pepparsorterna.
  3. Grilla hamburgarna över grå glödbädd i 5-7 minuter per sida, eller stek i panna motsvarande tid. Servera med tillbehören.
26 januari 2009

laddar fler recept...

Laddar fler recept...