Skinksnitzel med stekt purjolök
Skinksnitzel med stekt purjolök
8 ingredienser
En snitzel av skinka som serveras med stekt purjolök kan vara en av veckans rätter.
LOTTA ENGBERGS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Hemmagrillade kamben på Weberrgrillen
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Koriander, permesan, avokado, ruccola, olja och vitlökspeppar
− Hemifrån: Tratt kantarell, inlagd gurka
− Skinkstek
ca 20:-
− Sesamfrö
ca 10:-
− Koriander
ca 10:-
− Jalapeno
ca 15:-
− Soltorkade tomater dela med på
ca 10:-
− Västerbottten
ca 20:-
− Ruccola
ca 10:-
− Fikon färska
ca 12:-
− Rosé peppar
− Tortilla grön
ca 15:-
TOTAL: 122:-
Ingredienser
- skinkstek
- Habanero, het chili
- purjolök
- inlagd gurka
- koriander
- mynta
- citron
- limefrukt
Gör så här
- Ta smörat/oljat bakplåtspapper eller plastfilm, vik ihop över köttet och banka med stekpanna eller dyligt till den är platt.
- Krydda köttet med salt och peppar och grilla i panna.
- Lägg upp på fat med hackade blandade färska örter.
- Gör en vinegrette på koriander, fint hackad habanero, myntha, pressad citron och lime.
- Stek purjolök med olja, salt och peppar.
- Ringla vinegretten över köttet och servera med den stekta purjolöken och inlagd gurka.