Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky
Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky
13 ingredienser
En härlig renbiff tillsammans med brässerad purjolök kan vara perfekt som söndagsmiddag eller om du ska få gäster.
KISHTI TOMITAS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Rom,kaviar, pilgrimsmusslor, Tofu, koriander ,oregano och timjan, ingefära Olivolja, Balsamico, Aged Balsamico den som är som sirap, vitlök
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Rom-Kaviar, Tofu
− Renskav (hemifrån)
− Potatis ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Ingefära färsk ca 10:-
− Koriander ca 10:-
− Purjolök ca 10:-
− Morötter ca 5:-
− Sugar snaps ca 10:-
− Pinjenötter ca 10:-
− Löjrom 10g ca 40:-
− Blåbär ca 10:-
TOTAL: 120:-
Ingredienser
- 250 g renkött
- 1 purjolök
- 1 dl rött vin
- potatis, i tunna skivor
- Morötter, i långa tunna skivor
- 1 rödlök
- buljong
- färsk ingefära
- 1 kvist färsk koriander
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk crema di balsamico
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk strösocker
Gör så här
- Koka potatis och tillsätt hackad timjan, salt, peppar och 1 msk olivolja.
- Stek purjolöken och morot, tillsätt buljong och låt sjuda.
- Peppra och salta köttet, stek på hög värme.
- Använd samma stekpanna som köttet och stek rödlök tillsätt 1 tsk socker och rödvin och smaksätt med salt, peppar, ingefära och rapsolja, sila bort löken.
- Smör slunga potatisen och servera ren med purjolök, rödvinssky och potatis.