Flamberade kumquats och tamarillo med kokos Lassie

Flamberade kumquats och tamarillo med kokos Lassie
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Flamberade kumquats och tamarillo med kokos Lassie

0

11 ingredienser

En efterrätt med kumquats, som har sitt ursprung från Kina, och tamarillo som härstammar från sydamerika. En härlig blandning!

PATRICK EKWALLS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Favoriträtt är absolut ostron, alla former av skaldjur och rätt mycket vit fisk. Gillar grönsaker och typiska asiatiska kryddor.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bra take-away från restuarang...annars har jag inga drömmar.

− Ostron 3st ca 30:-
− Kolja ca 20:-
− Citrongräs ca 10:-
− Kumquats ca 10:-
− Tamarillo ca 10:-
− Lila romanesco ca 10:-
− Mini aburgine ca 10:-
− Kokos mjölk ca 12:-
− Nudlar ca 5:-
TOTAL: 137:-

Ingredienser

portioner2

Flambering:

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl delade kumquats
  • 2 tamarillos, fileade och delade
  • 3 msk cointreau
  • 1 msk smör

Kokos lassie:

  • 1 kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl yoghurt
  • 5 kvistar mynta
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Mixa kokosmjölk med mjölk, yoghurt, mynta och socker.
  2. Stek sockret i smöret tills det blivit gyllenbrunt tillsätt kumquats och tamarillos, häll på cointreau tänd på.
  3. Serveras med kokos lassien!