Dantes pasta alla puttanesca
Dantes pasta alla puttanesca
12 ingredienser
En smakrik pastarätt med tomat, kapris och oliver. Dante väljer att blanda såsen med favoriten linguine, en platt spagettisort. I originalreceptet brukar även sardeller ingå, här byter Dante ut dem mot vit miso och därmed blir rätten vegovänlig.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 400 g linguine, torkad
- 1 burk kapris, små
- 1 msk vit misopasta (eller sardellcrème)
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 500 g passerade tomater
- 1 tsk strösocker
- 1 burk taggiascaoliver, urkärnade
- 1 kruka färsk kruspersilja
- 50 g parmesanost
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Fräs miso, kapris och pressad vitlök i olivolja i en stor kastrull.
- Tillsätt passerade tomater. Låt småkoka 10-15 minuter. Smaka sen av med salt och socker.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Vänd ner pastan i såsen, blanda ordentligt.
- Avsluta med att vända ner oliverna.
- Toppa med hackad persilja och riven parmesan.