Dantes pasta alla puttanesca

POPULÄRT
koket.se
Dantes pasta alla puttanesca
Foto: TV4
Dante Zia - Weekend hos Zia
Dante Zia - Weekend hos Zia

Dantes pasta alla puttanesca

12 ingredienser

En smakrik pastarätt med tomat, kapris och oliver. Dante väljer att blanda såsen med favoriten linguine, en platt spagettisort. I originalreceptet brukar även sardeller ingå, här byter Dante ut dem mot vit miso och därmed blir rätten vegovänlig.

Se Dante Zia laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g linguine, torkad
  • 1 burk kapris, små
  • 1 msk vit misopasta (eller sardellcrème)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 burk taggiascaoliver, urkärnade
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • 50 g parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs miso, kapris och pressad vitlök i olivolja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater. Låt småkoka 10-15 minuter. Smaka sen av med salt och socker.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vänd ner pastan i såsen, blanda ordentligt.
  5. Avsluta med att vända ner oliverna.
  6. Toppa med hackad persilja och riven parmesan.