Danskt råg med grön ärtröra

Danskt råg med grön ärtröra

Av: Gabriel Olsson

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

20 m

Danskt råg med grön ärtröra, bakad morot, ramslöksmayo, roccola och pumpafrön kommer bli en riktigt lyxig macka!

Ingredienser

portioner

Ärtröra

  • 200 g frysta ärtor, tinade
  • 0,5 citron (saften)
  • 65 g tahinipasta
  • salt
  • peppar
  • 20 g olivolja

Bakad morot

  • 4 morötter (stora)
  • 1 spetskål
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Vegansk mayo

  • 50 g sojadryck
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar
  • ramslök (färsk eller frystorkad)

Servering

  • rågbröd

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till örtröran med stavmixer till önskad konsistens.
  2. Dela morötterna med skal. Dela även spetskålen i 4 delar. Tillsätt olivolja samt salt och peppar efter smak. Baka på 200 grader i 15-20 minuter.
  3. Mixa samman den veganska majonnäsen.
  4. Toppa rågbröd med de olika tillbehören.