Danska äppleskiver
Danska äppleskiver
11 ingredienser
Barnsligt goda "plättar" med äpple som görs i en speciell stekpanna kallad munkpanna. Bjud med sylt och vispad grädde.
Ingredienser
- 3 ägg
- 4 msk strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1,5 dl vispgrädde
- 3 tsk bakpulver
- 2 äpplen
- smör, till stekning
- florsocker, till servering
Till servering
- sylt
- grädde, vispad
Gör så här
- Vispa samman ägg, socker, mjölk och grädde.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt i äggsmeten genom att sikta i det genom en sil så det inte blir klumpar. Rör smeten jämn.
- Skär ner äpplet i tärningar.
- Bryn en klick smör i munkpannan och klicka i smet upp till kanten, stek på medelhög värme 1-2 minuter. Lägg i en äppelbit i varje hålrum och snurra dem ett halvt varv och grädda vidare tills de är genomgräddade. Tips: Använd ett grillspett eller en provsticka när du vänder dem .
- Lägg upp dem på fat och pudra florsocker över, servera med sylt och vispad grädde.