En mumsig klassiker från grannlandet - Danska "æbleskiver". För lite extra fräschör smaksätter Tina äppelmunkarna med lite citron och serverar med en citronmascarpone.
Blanda vetemjöl med bakpulver, socker och lite salt i en annan bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten genom att sikta i det genom en sil så det inte blir klumpar. Rör smeten jämn. Riv ner lite rivet citronskal i smeten.
Skär ner äpplet i tärningar.
Blanda ihop mascarpone, yoghurt och citron till en kräm.
Bryn en klick smör i munkpannan och klicka i smet upp till kanten, stek på medelhög värme 1-2 minuter. Lägg i en äppelbit i varje hålrum och snurra munkarna ett halvt varv och grädda vidare tills de är genomgräddade och runda. Tips: Använd ett grillspett eller en gaffel.
Lägg upp dem på fat och pudra florsocker över, servera med krämen.