Dansk tuppkaka med romrussin

9 röster
1 h 30 m
4

Avsluta middagen med en dessert bestående av dansk tuppkaka, romrussin, hjortronsylt och crème fraiche.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

  • 0,5 dl russin
  • 5 cl mörk rom
  • 100 g smör
  • ca 3-3,5 msk mandelspån
  • ströbröd, till formen
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • crème fraiche, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Marinera russinen i rommen 1 timme.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll sedan över det i en form och sedan ner i bunken.
  3. Rosta mandelspånen i stekpanna och fördela dem tillsammans med lite ströbröd i formen.
  4. Blanda ägg, socker, smöret och russinen, vispa ej för hårt.
  5. Blanda sedan i mjölet och vaniljsockret.
  6. Grädda kakan på 175 grader i 17-20 minuter. Kakan ska släppa lite lätt från kanterna men vara saftig i mitten för att få bästa smak.
22 augusti 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...