Dangerous chocolate cake, raw food chokladtårta

2h 45m
5 - 10
Dangerous chocolate cake, raw food chokladtårta
Foto: TV4

Chokladtårta med dadlar och kokos, serveras med pistagenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 oktober 2017
2h 45m
5 - 10

Du behöver

Botten

  • 3 dl solrosfrön
  • 2,5 dl urkärnade dadlar
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • 1 dl kokosflingor

Fyllning

  • 50 g mörk choklad
  • 2,5 dl cashewnötter
  • 8 msk kokosgrädde, tjock
  • 2 dl dadlar
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kokosolja, utan smak
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 0,5 dl rostade pistagenötter, eller kakao till dekoration

Gör så här

  1. Botten
    
Lägg solrosfröna i en mixer och mixa tills det blir ett fint mjöl.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna för botten och mixa tills smeten är jämn och håller samman.

  3. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter.


  4. Fyllning
    
Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett mjukt, krämigt nötsmör.Det kan ta ett par minuter, så ge inte upp.Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.

  5. Smält chokladen.

  6. Lägg resterande ingredienser till fyllningen i en mixer eller matberedare och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
  7. 
Häll fyllningen på botten och ställ i kylen ett par timmar, eller över natten.
  8. Servering
    Servera tårtan dekorerad med finhackade pistagenötter eller kakao.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept