Chokladtårta med dadlar och kokos, serveras med pistagenötter.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
0,5 dl rostade pistagenötter till dekoration (eller kakao)
Gör så här
Botten
Lägg solrosfröna i en mixer och mixa tills det blir ett fint mjöl.
Tillsätt resten av ingredienserna för botten och mixa tills smeten är jämn och håller samman.
Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter.
Fyllning
Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett mjukt, krämigt nötsmör.Det kan ta ett par minuter, så ge inte upp.Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
Smält chokladen.
Lägg resterande ingredienser till fyllningen i en mixer eller matberedare och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
Häll fyllningen på botten och ställ i kylen ett par timmar, eller över natten.
Servering
Servera tårtan dekorerad med finhackade pistagenötter eller kakao.