Dan dan nudlar - Äggnudlar med krispigt fläsk i mustig sås

33 röster
45 m
4
Dan dan nudlar - Äggnudlar med krispigt fläsk i mustig sås
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Nudlar

  • 300 g äggnudlar
  • 200 g färsk spenat
  • 4 dl hönsbuljong, varm (eller kycklingbuljong)
  • 2 dl jordnötter, hackade
  • 2 salladslökar, skivade

Sås

  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 tsk sichuanpeppar, helst hel
  • 4 klyfta vitlök, rivna
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 4 msk jordnötssmör, slätt osötat
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk svart risvinäger
  • 2 msk honung, flytande

Krispigt fläsk

  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 msk svart bönpasta
  • 2 msk torr sherry
  • 1 tsk strösocker
  • neutral rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Sås
    Värm oljan lätt i en liten kastrull. Lägg i chiliflakes och sichuanpeppar. Dra från värmen. Låt svalna en liten stund.
  2. Lägg i vitlök, salladslök, jordnötssmör, soja, svart risvinäger och honung. Blanda väl.
  3. Krispigt fläsk
  4. Stek fläskfärs på medelvärme till den släppt fett och blivit krispig. Tillsätt salladslök, bönpasta, sherry och socker. Låt det hela fräsa in i köttet och ge det en gyllenbrun färg.
  5. Nudlar
    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg spenat i ett durkslag. Häll av nudelvattnet över spenaten så den blancheras lätt.
  7. Fördela kycklingbuljong i 4 djupa skålar. Fördela såsen i skålarna, lägg i nudlar och toppa med fläsk, spenat och salladslök samt jordnötter. Servera genast och låt var och en röra runt med pinnar i skålarna innan man hugger in.
26 maj 2018