Daimglasstårta

POPULÄRT
Daimglasstarta
Foto: Ulrika Pousette
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Daimglasstårta

42

9 ingredienser

1 h + tid i frysen

Tips! Byt ut äggvitorna mot
4 dl kikärtsspad (motsvarar spadet från ca 2 förpack­ningar à ca 400 g)

Ingredienser

portioner10 - 12

Botten

  • 4 äggvitor
  • 300 g mandelmjöl
  • 200 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Fylling

  • 300 g daimchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad, ca 400 g
  • 1 krm salt
  • 250 g färska hallon, att dekorera med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fodra en springform,
 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en absolut ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.
  4. Hacka daimen i grova bitar. Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll sedan glassmeten över bottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
  5. Ta fram och tina cheesecaken cirka 10 minuter före servering. Toppa med hallon och servera.
TIPS!
Godare glass

Receptet är ur boken

Godare glass av Camilla Hamid