Dadelbollar med två smaker

koket.se
Dadelbollar med två smaker
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Dadelbollar med två smaker

15 ingredienser

30 min

Två sorters hemgjorda dadelbollar - en med nötter i och en nötfri gjord på rostade solroskärnor. Smaksätt genom att rulla dem i olika toppings som hallonpulver, kokos, salta cashewnötter och lakritspulver.

Tips från ViktVäktarna!
Annons
ViktVäktarna Smarta snickers

Tips från ViktVäktarna!

Baka ViktVäktarnas smarta snickers på dadlar och jordnötssmör.

Läs mer

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

Lakrits/Hallon

  • 150 g salta cashewnötter
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 msk kakao
  • 1 msk lakritspulver
  • 2 msk kokosolja, smält

Att rulla bollarna i

  • lakritspulver
  • frystorkade hallon
  • riven kokos
  • rostade cashewnötter, hackade

Kaffe/Kokos

  • 100 g rostade solrosfrön
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl riven kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 msk espresso (eller starkt kaffe)
  • 1 msk kokosolja

Gör så här

Dadelbollar med nötter, hallon och lakrits

  1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, kakao, lakritspulver och kokosolja. Mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
  2. Rulla degen till små bollar och rulla hälften i hallonpulver och hälften i lakritspulver.

Dadelbollar med solroskärnor, kaffe och kokos

  1. Mixa solroskärnorna fint i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, riven kokos, kakao, espresso och kokosolja. Mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
  2. Rulla degen till små bollar och rulla hälften i riven kokos och hälften i hackade cashewnötter.