Dadelbollar med två smaker

koket.se
Dadelbollar med två smaker
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Dadelbollar med två smaker

15 ingredienser

30 min

Två sorters hemgjorda dadelbollar - en med nötter i och en nötfri gjord på rostade solroskärnor. Smaksätt genom att rulla dem i olika toppings som hallonpulver, kokos, salta cashewnötter och lakritspulver.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

Lakrits/Hallon

  • 150 g salta cashewnötter
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 msk kakao
  • 1 msk lakritspulver
  • 2 msk kokosolja, smält

Att rulla bollarna i

  • lakritspulver
  • frystorkade hallon
  • riven kokos
  • rostade cashewnötter, hackade

Kaffe/Kokos

  • 100 g rostade solrosfrön
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl riven kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 msk espresso (eller starkt kaffe)
  • 1 msk kokosolja

Gör så här

Dadelbollar med nötter, hallon och lakrits

  1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, kakao, lakritspulver och kokosolja. Mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
  2. Rulla degen till små bollar och rulla hälften i hallonpulver och hälften i lakritspulver.

Dadelbollar med solroskärnor, kaffe och kokos

  1. Mixa solroskärnorna fint i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, riven kokos, kakao, espresso och kokosolja. Mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
  2. Rulla degen till små bollar och rulla hälften i riven kokos och hälften i hackade cashewnötter.