Två sorters hemgjorda dadelbollar - en med nötter i och en nötfri gjord på rostade solroskärnor. Smaksätt genom att rulla dem i olika toppings som hallonpulver, kokos, salta cashewnötter och lakritspulver.
Baka ViktVäktarnas smarta snickers på dadlar och jordnötssmör.
Läs mer
Se Fredrik Nylén laga receptet
Ingredienser
Lakrits/Hallon
150 g salta cashewnötter
200 g färska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
1 msk lakritspulver
2 msk kokosolja, smält
Att rulla bollarna i
lakritspulver
frystorkade hallon
riven kokos
rostade cashewnötter, hackade
Kaffe/Kokos
100 g rostade solrosfrön
200 g färska dadlar, urkärnade
1 dl riven kokos
3 msk kakao
1 msk espresso (eller starkt kaffe)
1 msk kokosolja
Gör så här
Dadelbollar med nötter, hallon och lakrits
Mixa nötterna fint i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, kakao, lakritspulver och kokosolja. Mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
Rulla degen till små bollar och rulla hälften i hallonpulver och hälften i lakritspulver.
Dadelbollar med solroskärnor, kaffe och kokos
Mixa solroskärnorna fint i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, riven kokos, kakao, espresso och kokosolja. Mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
Rulla degen till små bollar och rulla hälften i riven kokos och hälften i hackade cashewnötter.