Dadelbollar med pistagenötter och pumpafrön

Lina Shawali HSB 2024

Dadelbollar med pistagenötter och pumpafrön

Av: Lina Shawali

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 min

Förgyll dagen med goda dadelbollar med pistagenötter och pumpafrön. De passar både som energikick på eftermiddagen eller som godbitar till en kopp kaffe.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
styck
  • 200 g färska dadlar, urkärnade (medjool dadlar)
  • 170 g pumpakärnor
  • 35 g pistagenötter
  • 80 g sötmandel
  • 1 tsk neutral olja (t.ex. rapsolja)
  • 1 krm salt

Topping

  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl pistagenötter

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kärna ur och skölj dadlarna.
  2. Lägg dadlarna i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå i ca 10 minuter.
  3. Häll sedan av vattnet från dadlarna och krama ur dem noggrant så att de blir helt torra.
  4. Mixa pumpakärnor och pistagenötter grovt. Lägg åt sidan i en bunke.
  5. Mixa mandlar fint i en matberedare. Tillsätt olja samt salt och mixa tills du får en formbar mandelmassa.
  6. Kör de urkramade dadlarna i en matberedare tills de blir en jämn och slät massa.
  7. Rör ihop dadelmassan med den mixade nöt- och fröblandningen samt mandelmassan i en stor bunke tills allt är väl blandat.
  8. Rulla smeten till små bollar, ca 35 stycken.

Topping

  1. Hacka pumpakärnorna och pistagenötterna fint.
  2. Rulla bollarna i blandningen så att de får ett vackert och krispigt yttre.