Dadelbollar med chili

koket.se
Dadelbollar med chili
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Dadelbollar med chili

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 m

Gillar du dadelbollar måste du testa det här receptet med chili. Perfekta att mumsa på när du behöver lite extra energi!

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g dadlar, torkade
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl havregryn
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5-1 tsk chilipulver (beroende på hur heta du vill ha bollarna)
  • 2 msk kokosolja, smält
  • 3 msk kaffe, starkt (eller espresso)
  • ca 0,5 krm salt
  • 1 tsk chilipulver (att rulla bollarna i)
  • 1 msk kakao (att rulla bollarna i)

Gör så här

  1. Ta bort kärnorna ur dadlarna.
  2. Mixa cashewnötter, havregryn, kakao och chilipulver till ett smuligt pulver.
  3. Mixa dadlar, kokosolja och kaffe till en jämn smet.
  4. Blanda sedan alltihop och smaka av med en nypa salt.
  5. Rulla smeten till bollar, ta lite vatten på händerna så går det lättare.
  6. Rulla sedan bollarna i en blandning av chilipulver och kakao.