Daal med rostad pumpa, pumpapuré och fetaostkräm
Daal med rostad pumpa, pumpapuré och fetaostkräm
22 ingredienser
Indien möter Grekland i denna lyckade fusionrätt där kryddig linsgryta möter söt pumpa och en syrlig och salt kräm på fetaost.
Ingredienser
- 1 hokkaidopumpa
- 1 zucchini
- 1 schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk malen gurkmeja
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 citron
- 1 msk honung
- 1 dl torkade röda linser
- 2,5 dl vatten
- olivolja
- flingsalt
- färsk citronmeliss
Fetaostkräm
- 150 g fetaost
- 2 dl grekisk yoghurt
- salt
- peppar
Pumpakräm
- ¼ av den rostade pumpan
- 1 dl vispgrädde
- salt
- citronsaft
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär pumpan på hälften och gröp ut alla kärnor ur den (spara kärnorna). Ringla olivolja över pumpahalvorna och baka i ugnen på tills de är mjuka (90 grader innertemperatur), ca 30 minuter.
- Skölj och rensa pumpakärnorna. Sprid ut dem på plåt. Vänd runt med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen samtidigt som pumpan tills de fått färg. Ta sedan ut pumpan och låt svalna.
- Dra av skalet på ena pumpahalvan och fritera skalet i neutral olja. Skala zucchini och fritera skalet.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med kryddorna i olivolja. Pressa över citronsaft och tillsätt honung. Lägg i linser och vatten. Låt sjuda tills linserna är mjuka.
- Mixa halva paketet fetaost med yoghurten. Pressa i lite citronsaft. Spara resten av fetaosten till servering.
- Grovhacka 1/4 av pumpan och koka ihop med grädden. Ta från värmen och mixa till en slät puré. Smaka av med citronsaft och salt.
- Fördela linsgrytan och den rostade pumpan på tallrikar, klicka ut pumpapuré, toppa med pumpakärnor, friterade pumpaskal och zucchiniskal. Avsluta med att ringla över fetaostkräm, smula över fetaost och lite finhackad citronmeliss. Toppa med en god olivolja och flingsalt.