• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cypriotisk ägg och tomatröra med halloumi

Cypriotisk ägg och tomatröra med halloumi
Foto: Ulrika Pousette

Cypriotisk ägg och tomatröra med halloumi

2 steg att laga

7 ingredienser

20 min

En perfekt frukost eller snabblagad lunchrätt. När man kokar grilloumi och halloumi blir den fantastiskt mjuk och god!


Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8-10 ägg, lätt vispade
  • 6-8 tomater, tärnade
  • 200 g grilloumi, tärnad (eller halloumi)
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk torkad eller färsk, hackad mynta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i tomater och grilloumi/halloumi och låt puttra tills all vätska har absorberats. Salta och peppra och rör sedan ner de lätt vispade äggen.
  2. Stek under omrörning. Strö över mynta. Servera genast gärna med en grönsallad och bröd.