Cypriotisk ägg och tomatröra med halloumi

5 röster
20 min
4
Cypriotisk ägg och tomatröra med halloumi
Foto: Ulrika Pousette

En perfekt frukost eller snabblagad lunchrätt. När man kokar grilloumi och halloumi blir den fantastiskt mjuk och god!


Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.


Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 8-10 ägg,lätt vispade
  • 6-8 tomater, tärnade
  • 200 g grilloumi/halloumi, tärnad
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk torkad eller färsk, hackad mynta
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i tomater och grilloumi/halloumi och låt puttra tills all vätska har absorberats. Salta och peppra och rör sedan ner de lätt vispade äggen.
  2. Stek under omrörning. Strö över mynta. Servera genast gärna med en grönsallad och bröd.
4 augusti 2018

Laddar fler recept