Currystekta kikärtor

POPULÄRT
Currystekta kikärtor
Jessica Frej
Jessica Frej

Currystekta kikärtor

10 ingredienser

20 m

Den här snabba och smarta rätten passar utmärkt att både serveras varm eller att ta med sig att äta kall i ett tortillabröd.

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 1 burk kikärtor
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 krm salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 msk kokosmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • ca 1 dl spenat

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna.
  2. Strimla lök och vitlök.
  3. Stek kikärtor, lök och vitlök i rapsolja.
  4. Häll på curry, salt samt chiliflakes och stek lite till.
  5. Addera kokosmjölk och mango chutney. Rör om.
  6. Vänd i spenat och servera rätten direkt, eller ta den med dig och ät kall i exempelvis ett tortillabröd.