Curryrostad broccoli med pumpakärnor

curryrostad broccoli
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Curryrostad broccoli med pumpakärnor

7 ingredienser

30 min

Det perfekta tillbehöret med mycket smak av curry! Gott till asiatiska rätter eller bara som det är.

Ingredienser

  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 turkisk yoghurt
  • 2 tsk curry, stark
  • 1 tsk salt
  • 2 broccoli
  • 0,5 pumpakärnor, rostade
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluft.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda vitlökshacket med turkisk yoghurt, curry och salt.
  3. Skär av buketterna på broccolin och blanda med yoghurten. Lägg i en ugnsform och rosta i 15–20 minuter.
  4. Ta ut och strö över 1⁄2 dl rostade pumpakärnor.
  5. Plocka och skär bladen grovt på 1 kruka mynta.
  6. Toppa med det gröna och ät direkt!