Curry paneer med grönkål

Tove Nilsson recept

Curry paneer med grönkål

13 ingredienser

1 h

Njut av en smakrik och värmande tomatgryta med curry och stekt paneer.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 gula lökar, finstrimlade
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 4 msk smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g grönkål, i bitar
  • 400 g paneer (eller halloumi)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i en gryta med smör.
  2. Tillsätt tomat och låt småkoka under lock ca 20 minuter.
  3. Mixa blandningen till en jämn sås med en stavmixer.
  4. Tillsätt grädde och koka i ytterligare ca 30 minuter under lock.
  5. Lägg i grönkålen och låt småkoka i 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Tärna osten och stek den runtom i olja.
  8. Lägg slutligen ner osten i grytan