Crostini med kronärtkockskräm

Crostini med kronärtkockskräm
Foto: Tv4
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Crostini med kronärtkockskräm

1

10 ingredienser

20 m

Härliga crostini med kronärtkockskräm blir ett perfekt tilltugg att bjuda på i sommar.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 baguette (tunn)
  • 200 g kronärtskocksbotten
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2-3 sardeller (kan uteslutas)
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • blandade örter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär tunna skivor av brödet och lägg ut på en plåt. pensla med olivolja och rosta båda sidorna gyllene, låt svalna.
  3. Lägg kronärtskockor, olivolja, parmesan, vitlök och sardeller i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg röran på brödet och servera genast.