Croissant med rabarber

Croissant med rabarber
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Croissant med rabarber

12 ingredienser

20 m + tid i kyl

Förgyll dagen med en lyxig croissant med rabarber, pistagekräm och vaniljmascarpone.

Ingredienser

portioner

Rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 250 g syltsocker

Vaniljmascarpone

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mascarpone
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 vaniljpaste (eller vaniljstång)

Montering

  • 4 croissanter (köpta fungerar utmärkt)
  • 8 msk pistagekräm
  • florsocker
  • färska bär
  • färska örter

Gör så här

Rabarberkompott

  1. Hacka rabarbern i 2 cm långa bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i en kastrull med vatten och syltsockret. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Häll över kompotten i en värmetålig glasburk och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen för att stelna.

Vaniljmascarpone

  1. Vispa grädde, mascarpone, florsocker och vanilj till en luftig och spritsbar konsistens med hjälp av en elvisp.

Montering

  1. Skär ett snitt ovanpå och i mitten på croissanterna, men inte hela vägen ner till botten.
  2. Dela croissanterna lite och lägg i rabarberkompotten och toppa med pistagekräm.
  3. Lägg vaniljmascarponen i en spritspåse och spritsa ovan på croissanterna.
  4. Toppa med florsocker, färska bär och örter.