Crispy fried rice

Crispy fried rice
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Crispy fried rice

9

3 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Krispigt friterat ris är ett perfekt tillbehör till middagen. Fullt av smak och textur blir riset något alldeles extra!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 bananschalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl neutral rapsolja
  • 6 dl ris, kokt och kylskåpskallt
  • 1 citrongräs, finstrimlad
  • 3 limeblad, frysta eller torkade (kaffirlimeblad)
  • 2 salladslök, strimlad
  • 3 msk fisksås
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Bryn löken gyllenbrun i oljan. Tillsätt riset och stek det knaprigt på medelvärme. Rör inte om hela tiden utan låt riset ligga och få fin yta.
  2. Tillsätt citrongräs, strimlat/smulat limeblad, salladslök och fisksås. Fräs runt i 5 minuter.
  3. Smaka av med lime och servera direkt.