Crêpes med vallmo och lemoncurd
Crêpes med vallmo och lemoncurd
13 ingredienser
1 h
De här ljuvliga crêpesen med vallmo och lemoncurd är ett måste att testa i vårsolen!
Ingredienser
Crêpes
- 25 g smör
- 6 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 0,5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 msk blå vallmofrön
- smör (till stekning)
Lemoncurd
- 3 citroner, ekologiska
- 3 äggulor
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 25 g smör, gärna osaltat
Gör så här
Crêpes
- Smält 25 g smör och låt svalna.
- Vispa ihop mjölk och vetemjöl till en slät smet.
- Tillsätt äggen och rör om.
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör om på nytt.
- Häll i smöret och låt sedan smeten stå i kylen i minst 30 minuter.
- Värm en stekpanna på medelvärme. Häll i ca 1 deciliter smet åt gången och stek crêpesen på båda sidor.
Lemoncurd
- Skrubba citronerna till curden.
- Riv ner skalet i en kastrull och pressa i saften.
- Tillsätt äggulor, ett helt ägg och socker. Värm på medelvärme utan att det kokar. Rör hela tiden tills du ser spår från vispen i krämen.
- Ta av från värmen, sila genom en finmaskig sil och tillsätt smöret.
- Häll över curden i en skål och låt svalna. Täck sedan skålen med plastfolie och låt kallna i kylen.
Servering
- Bred ett tunt lager lemoncurd på crêpesen och rulla ihop dem. Pudra eventuellt över lite florsocker.