Crêpes med lax och svampfyllning

Crêpes med lax och svampfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crêpes med lax och svampfyllning

14 ingredienser

Crêpes äter man på stående fot i ett Parisiskt gathörn, eller hemma vid middagsbordet. Gott både i Montmartre och Mönsterås.

Ingredienser

portioner

Smet:

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1,5-2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk margarin, smält

Stuvning:

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • soja
  • 16 tunna skivor rökt lax
  • dill

Gör så här

  1. Fräs svampen med smöret tills vätskan dunstat. Pudra över mjöl och späd med grädde. Krydda och låt stuvningen småkoka medan resten görs.
  2. Vispa ihop smeten. Grädda åtta tunna pannkakor och lägg dem på bakpapper.
  3. Lägg två skivor lax på varje crêpe och täck med lite hackad dill. Fördela stuvningen och vik ihop. Äts bums!