Crêpes med camembert och hjortronsylt

30m
4
Crêpes med camembert och hjortronsylt
Foto: TV4

Härliga ostfyllda crêpes smaksatta med hjortron och honung, serveras med vaniljglass och hjortronsylt.

Dryck: Hjortronlikör och kaffe.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 maj 2017
30m
4

Du behöver

Crêpes

  • 3 ägg
  • 2 dl tunn grädde
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm kanel
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör, smält

Fyllning

  • 100 g camembert (alt hushållsost eller gorgonzola)
  • hjortronsylt, spad
  • flytande honung

Tillbehör

  • hjortronsylt
  • flytande honung
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Crêpes
    Vispa upp ägg och grädde.
  2. Tillsätt mjöl, salt, vaniljsocker och kanel. Rör smeten jämn, låt sedan stå något.
  3. Rör ner mjölken och det smälta matfettet.
  4. Grädda pannkakorna, stek dem inte för hårt. Lägg dem åt sidan, låt dem gärna bli lite svala.
  5. Fyllning
    Lägg önskad ost i stänger/skivor eller riven på crêpsen
  6. Ringla på lite spad från hjortronsylten, eller flytande honung och rulla ihop.
  7. Sätt pannkakorna i en form och strö över lite riven ost av valfri typ.
  8. Gratinera i 225 grader i ca 8-15 minuter (beroende på ostsort).
  9. Servering
    Efter gratineringen, skär dina crêpes i ca 3-4 cm längder. Servera ca 2 st sådana längder per portion med ett "ägg" vaniljglass och hjortronsylt till.
Kommentera receptet

Fler goda recept