Crème caramel med mangosås

creme caramel med mangosås
Foto: TV4

Crème caramel med mangosås

Av: Sandra - Tanum

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

45 min + tid i kyl

En riktig klassiker - Crème caramel serveras i denna härliga dessert med mangosås! En riktig smakbomb! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mangosås

  • 1 förp fryst mango
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk majsstärkelse

Crème caramel

  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde, vispad

Gör så här

Crème caramel

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja smälta 2 dl socker i en kastrull. Vänta tills det får en fin brun färg. Häll över i 4 serveringsformer.
  3. Koka sedan mjölk och vispgrädde. Lägg även i kardemumma och vaniljstång. Låt koka i 5-7 min. Låt svalna något.
  4. Vispa äggulorna lätt för hand i en bunke. Tillsätt gräddmjölken och vispa slätt. Sila innehållet i en skål.
  5. Ta fram formarna med socker i och fördela gräddblandningen i dem. Sedan lägger du alla formar i en större och bredare grytform och lägg vatten i grytformen men absolut inte i formarna.
  6. Grädda i ugnen i 45-50 min. Lägg i kylen tills de svalnar.

Mangosås

  1. Lägg mango och socker i en kastrull. Låt det smälta tills de blir en tjock sås. Mosa under tiden.
  2. Vispa sedan ihop det. Häll i vatten och lägg sedan i majsstärkelse. Efter allt är blandat tar du fram en sil och lägger en skål under.
  3. Låt såsen koka igen i några minuter. Häll i honung. Låt såsen sedan svalna och lägg i kylen. Serveras med crème caramelen!