• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Crème Brûlée med touch av choklad och passionsgranité

Crème Brûlée med touch av choklad passionsgranité

Crème Brûlée med touch av choklad och passionsgranité

3 steg att laga

9 ingredienser

2 h

Klassikern crème brûlée i ny tappning - mums!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Brulée

  • 200 g mjölk
  • 400 g grädde
  • 1 vaniljstång (urgröpt)
  • 150 g äggula
  • 120 g strösocker
  • 100 g carameliachoklad

Passionsgranité

  • 200 g passionsfruktspuré
  • 100 g sockerlag

Servering

  • färska bär

Gör så här

  1. Carameliabrulée
    Carameliabrulée Koka samman allt och sila av, häll i formar och baka av i ugn ca 100 grader tills de stelnat. Bränn av med cassonade socker innan servering.
  2. Passionsgranité
    Rör ihop och antingen frys eller kör i glassmaskin. Skrapa med en gaffel och ha upp i kärl för servering
  3. Dekorera med färska bär.