Crème brûlée med smak av lakrits

NYHET
Crème brûlée med smak av lakrits
Foto: Tv4

Crème brûlée med smak av lakrits

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Crème brûlée med smak av lakrits som serveras med limemarinerade hallon och citronfluff blir en riktig fullträff.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Crème brûlée

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk lakritspulver
  • 4 äggulor
  • 2 msk rörsocker (råsocker, till den brända ytan)

Marinerade hallon

  • 1 limefrukt, saften
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl färska hallon

Citronfluff

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk lemon curd

Gör så här

Crème brûlée

  1. Värm upp vispgrädde med strösocker, vaniljsocker och lakritspulver i en liten kastrull.
  2. Vispa upp äggulorna i en bunke.
  3. Häll den varma gräddblandningen över äggulorna samtidigt som du fortsätter vispa.
  4. Häll smeten i små porslinsformar.
  5. Koka upp vatten till ett vattenbad.
  6. Ställ formarna i en långpanna med höga kanter och fyll plåten med det kokande vattnet.
  7. Ugnsbaka crème brûléen i 25 minuter.
  8. Ställ kallt för att svalna.
  9. Strö råsocker över din crème brûlée precis innan servering och bränn av med brännare för att få en knäckig yta.

Marinerade hallon

  1. Bland limesaft med strösocker och lägg hallonen i marinaden. Låt marinera 1-2 timmar.

Citronfluff

  1. Vispa upp grädden och rör i lemon curd.

Servering

  1. Ställ crème brûléen på en assiett.
  2. Lägg marinerade hallon vid sidan om formen samt spritsa dit en klick citronfluff.