Crème brûlée med skinka, dadlar och hasselnötter
Crème brûlée med skinka, dadlar och hasselnötter
9 ingredienser
1 h
En klassisk crème brûlée men med lite annorlunda topping kan bli en riktig succé till helgen.
Se Adam Dahlberg laga receptet

Ingredienser
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 1 vaniljstång
- 3 msk strösocker
- 6 äggulor
- rörsocker
Servering
- hasselnötter
- färska dadlar
- pata negra
Gör så här
- Blanda mjölk, grädde, urskrapad vaniljstång samt vaniljstången och låt koka upp. Låt stå minst tio minuter och ta sedan bort vaniljstången.
- Blanda socker och äggulor. Tillsätt det sedan i gräddblandningen.
- Häll upp smeten i låga keramikformar och ställ dem i vattenbad i en långpanna.
- Grädda på 150 grader i 30-40 minuter. Skaka lite på formarna så att du ser att de stelnat. Har du en termometer så tillaga dem till 86 grader.
- Ställ formarna i kylskåpet så de blir ordentligt kalla.
- Häll på lite finmalet rörsocker och bränn av med en brännare vid servering.
Servering
- Toppa med hasselnötter, färska dadlar och nyskivad pata negra.