Crème brûlée fudge

Creme brulee fudge Dansukker
Foto: Köket.se

Crème brûlée fudge

9 ingredienser

1 h

Här har vi den nya favoriten att ställa fram till adventsminglet och julbordet - en mjuk och härlig fudge i kombination med favoritefterrätten crème brûlée.

Dansukker Ljus sirap
Dansukker ljus sirap produkt

Dansukker Ljus sirap

Passar utmärkt till godis, småkakor, efterrätter, såser, kötträtter mm.

Läs mer

logo

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
  • 2 msk Dansukker Glykossirap
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • salt (en nypa)
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • Dansukker Rörsocker Strö

Gör så här

  1. Klä en form med bakplåtspapper, cirka 15x20 cm.
  2. Häll ner samtliga ingredienser utom vit choklad och rörsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120°C, rör om då och då. Stäng av plattan och vänd ner chokladen så den smälter.
  3. Häll smeten i formen och låt stelna.
  4. Strö över rikligt med rörsocker och bränn av med en brännare tills du får en färgad och knäckig yta. Om fudgen har blivit något för mjuk efter bränningen så ställ gärna in i kylen en stund innan du skär i bitar.
  5. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
TIPS!
Fler tips!
Saffranscookies med vit choklad Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga bakrecept från Dansukker.

Läs mer