Crème anglaise med rabarber och Madeleinekaka
Crème anglaise med rabarber och Madeleinekaka
14 ingredienser
30 m
Den är ljuvliga efterrätten bjuder på en riktig fröjd för alla sinnen. Krämigt, krispigt, sött och syrlig i en perfekt kombination.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Madeleinekaka
- 150 g smör
- 150 g äggvita
- 150 g strösocker
- 50 g vetemjöl
- 50 g mandelmjöl
- malen kardemumma (till topping)
- strösocker (till topping)
Crème anglaise
- 250 g grädde
- 250 g mjölk
- 3 vaniljstänger, urskrapad
- 100 g strösocker
- 3 äggulor
- 1 tsk majsstärkelse
Servering
- rabarber, kokta
Gör så här
Madeleinekaka
- Börja med att bryna smöret.
- Vispa äggvita och socker fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Värm ugnen till 180 grader.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa försiktigt ner smöret.
- Spritsa upp smeten i formar och baka i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
- Doppa sedan kakorna i socker och kardemumma.
Crème anglaise
- Värm upp grädde med mjölk och vaniljstång.
- Vispa socker, äggula och majsstärkelse.
- Tillsätt äggblandningen i gräddmjölken.
- Sjud upp smeten under vispning.
- Dra av från spisen när den börjar tjockna och du kan räkna till 5 ”kokbubblor”
- Sila och kyl ner.
- Vänd sedan upp såsen med lite mjölk till önskad konsistens.
Servering
- Lägg rabarber i en skål och häll såsen bredvid.
- Servera med kaka vid sidan om.