Cranachan med whiskymarinerade hallon

3 röster
40 m
4

Avsluta middagen på topp med cranachan med whiskymarinerade hallon som dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 5 msk honung
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 4 dl hallon
  • 7 cl whisky
  • 250 ml vaniljvisp
  • 1 vaniljstång
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Blanda smör, ägg, honung, havregryn, mjöl och bakpulver till en kakdeg. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 10 minuter.
  3. Marinera hallonen i whiskyn under några timmar, men spar några hallon som inte marineras för att ha som garnityr.
  4. Vispa vaniljvispen och ha i vaniljstången, frys till en glass. Varva sedan kakdegen med grädde, glass och hallon.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...