• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cranachan med whiskymarinerade hallon

Cranachan med whiskymarinerade hallon
Foto: Tv4

Cranachan med whiskymarinerade hallon

4 steg att laga

11 ingredienser

40 m

Avsluta middagen på topp med cranachan med whiskymarinerade hallon som dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 5 msk honung
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 4 dl hallon
  • 7 cl whisky
  • 250 ml vaniljvisp
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Blanda smör, ägg, honung, havregryn, mjöl och bakpulver till en kakdeg. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 10 minuter.
  3. Marinera hallonen i whiskyn under några timmar, men spar några hallon som inte marineras för att ha som garnityr.
  4. Vispa vaniljvispen och ha i vaniljstången, frys till en glass. Varva sedan kakdegen med grädde, glass och hallon.