Cornflakes-nuggets med två dippsåser

POPULÄRT
koket.se
Cornflakes-nuggets med två dippsåser
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Cornflakes-nuggets med två dippsåser

18 ingredienser

Hemgjorda kycklingnuggets serverade med pommes frites och två olika dippsåser blir hela familjens favorit.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg, uppvispade
  • 1 l cornflakes
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Dippsås 1

  • 1,5 dl ketchup
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, riven

Dippsås 2

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk japansk soja

Till servering

  • 800 g pommes frites
  • 1 gurka, i stavar
  • 2 morötter, i stavar

Gör så här

  1. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  2. Börja med att blanda ihop ingredienserna till respektive dippsås. Ställ åt sidan.
  3. Lägg cornflakes i en plastpåse och rulla en brödkavel över så att det blir små smulor.
  4. Skär kycklingen i nuggets-bitar, ca 4-5 cm stora. Salta och peppra. Häll mjöl, ägg och cornflakes i tre separata djupa tallrikar. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och till sist i cornflakes.
  5. Stek kycklingen, i omgångar, i generöst med olja i en varm stekpanna till kycklingen är genomstekt och ytan runtom blivit gyllene och frasig.
  6. Servera dina frasiga chicken nuggets med pommes strips, grönsaksstavar och de härliga dippsåserna!

Tips! För glutenfria nuggets - vänd kycklingen i glutenfri mjölmix och panera i glutenfria cornflakes.