Cookie med chokladtryffel
Cookie med chokladtryffel
13 ingredienser
Klassiska amerikanska cookies som blir sådär härligt segmjuka i mitten med knaprig kant. Degen går bra att frysa.
Ingredienser
Cookie
- 400 g farinsocker
- 375 g vetemjöl
- 240 g smör
- 160 g ägg
- 8 g bakpulver
- 8 g salt
- 200 g blandade nötter, valfria
- 160 g choklad
Chokladtryffel
- 200 g vispgrädde
- 50 g honung
- 200 g choklad, 55 %-65 %
- blandade nötter, finhackade
- flingsalt
Gör så här
Cookie
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka chokladen och blanda med nötterna.
- Blanda allt utom nötter och choklad till en deg.
- Blanda ner nötter och chokladen, blanda så kort som möjligt
- Dela degen i bitar om ca 80 gram och rulla runda. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, de flyter ut under gräddningen så se till att ha generöst med mellanrum.
- Grädda ca 14 minuter, de skall vara ogräddade i mitten.
Chokladtryffel
- Koka upp grädde och honung.
- Hacka chokladen.
- Häll grädden/honung över chokladen. Rör/mixa den slät, plasta och låt stå i rumstemperatur.
- När tryffeln har stelnat fördela den på kakorna. Strö över lite fingsalt och hackade nötter.