Cookie med chokladtryffel

Cookie med chokladtryffel
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Cookie med chokladtryffel

13 ingredienser

Klassiska amerikanska cookies som blir sådär härligt segmjuka i mitten med knaprig kant. Degen går bra att frysa.

Ingredienser

Cookie

  • 400 g farinsocker
  • 375 g vetemjöl
  • 240 g smör
  • 160 g ägg
  • 8 g bakpulver
  • 8 g salt
  • 200 g blandade nötter, valfria
  • 160 g choklad

Chokladtryffel

  • 200 g vispgrädde
  • 50 g honung
  • 200 g choklad, 55 %-65 %
  • blandade nötter, finhackade
  • flingsalt

Gör så här

Cookie

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka chokladen och blanda med nötterna.
  3. Blanda allt utom nötter och choklad till en deg.
  4. Blanda ner nötter och chokladen, blanda så kort som möjligt
  5. Dela degen i bitar om ca 80 gram och rulla runda. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, de flyter ut under gräddningen så se till att ha generöst med mellanrum.
  6. Grädda ca 14 minuter, de skall vara ogräddade i mitten.

Chokladtryffel

  1. Koka upp grädde och honung.
  2. Hacka chokladen.
  3. Häll grädden/honung över chokladen. Rör/mixa den slät, plasta och låt stå i rumstemperatur.
  4. När tryffeln har stelnat fördela den på kakorna. Strö över lite fingsalt och hackade nötter.