Cookie dough-tryfflar på kikärtor

95 röster
24 tryfflar
Cookie dough-tryfflar på kikärtor
Foto: Stephanie Bjelkstam

Det må låta som en jättekonstig smakkombination, men lita på Leila, det här är verkligen supergott!

Se hur Leila gör sitt eget mandelsmör här!

Visa mer
24 tryfflar

Du behöver

  • 1 förp kikärtor (410 g)
  • 3 msk honung
  • 1 msk kokossocker
  • 4 msk mandelsmör
  • 0,5 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 nypa flingsalt
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 75 g mörk choklad, 70 %, hackad

Överdrag

  • 200 g mörk choklad, 70 %, smält

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet.
  2. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare.
  3. Häll över i en skål och blanda ner mandelmjöl och hackad mörk choklad för hand.
  4. Rulla till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ i frysen för att stelna.
  5. Smält mörk choklad i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller sked. Förvara i kyl.
2 mars 2017

Laddar fler recept