• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cookie dough-tryfflar på kikärtor

Cookie dough-tryfflar på kikärtor
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Cookie dough-tryfflar på kikärtor

5 steg att laga

11 ingredienser

Det må låta som en jättekonstig smakkombination, men lita på Leila, det här är verkligen supergott!

Se hur Leila gör sitt eget mandelsmör här!

Ingredienser

  • 1 förp kikärtor [410 g]
  • 3 msk honung
  • 1 msk kokossocker
  • 4 msk mandelsmör
  • 0,5 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 75 g mörk choklad 70 %, hackad

Överdrag

  • 200 g mörk choklad 70 %, smält

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet.
  2. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare.
  3. Häll över i en skål och blanda ner mandelmjöl och hackad mörk choklad för hand.
  4. Rulla till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ i frysen för att stelna.
  5. Smält mörk choklad i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller sked. Förvara i kyl.