Cold Cut Taleggio é Prugna

NYHET
koket.se
Cold Cut Taleggio é Prugna
Foto: TV4
Zacharias Lindqvist Hansson
Hedvig Henrekson
Zacharias Lindqvist Hansson
Hedvig Henrekson

Cold Cut Taleggio é Prugna

Av: Zacharias Lindqvist Hansson, Hedvig Henrekson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

1 h

De här matiga mackorna är fyllda med italiensk skinka, plommonchutney och ost.

Se Zacharias Lindqvist Hansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Plommonchutney

  • 250 g plommon
  • 20 g olivolja
  • 10 g inlagd chilifrukt (i olja)
  • 65 g balsamvinäger
  • 30 g strösocker
  • ev harrissapasta
  • salt

Dressad rucola

  • 60 g rucolasallad
  • 1 citron (juicen)
  • 20 g olivolja
  • salt

Servering

  • 1 barbaribröd
  • 350 g kokt skinka (italiensk)
  • 200 g Taleggio, i skivor

Gör så här

Plommonchutney

  1. Skär plommonen i mindre bitar och ta bort kärnorna.
  2. Värm upp en medelstor kastrull på medelhög värme och häll i olivoljan.
  3. Lägg i den inlagda chilin och låt steka i någon minut.
  4. Tillsätt de skurna plommonbitarna, balsamvinäger och socker i kastrullen. Låt puttra och koka ihop på låg värme tills plommonen har kokat ner och det bildats en ganska tjock chutney.
  5. Smaka av med salt och låt svalna.

Dressad rucola

  1. Lägg rucola i en skål.
  2. Pressa saften från citronen över rucolan och häll i olivolja och en riklig nypa salt. Blanda ordentligt så att rucolan täcks av smaksättningen.

Servering

  1. Skär barbaribrödet i fyra lika stora delar och dela på mitten.
  2. Lägg på rikligt med plommoncutney i botten av brödet, lägg sedan på rucola följt av den kokta italienska skinkan.
  3. Toppa till sist med den skurna taleggioosten, stäng brödet och servera!