Cognacsgravad oxfilé

Cognacsgravad oxfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cognacsgravad oxfilé

13 ingredienser

Livsmedelsverket rekommenderar att ge filén två dygn i frysen. Skär tunna skivor. Lättast då köttet är halvtinat.

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1,5 msk svartpepparkorn, krossade
  • 0,75 dl cognac

Örtsås:

  • 4 dl crème fraîche
  • 3-4 tsk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 3 msk persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda salt, socker, pepparkorn och konjak och slå i påsen.
  2. Knyt till påsen och lägg i kylen i 4 dygn. Knåda köttet i påsen en gång varje dag.
  3. Låt det rinna av, skiva tunt och strö på svartpeppar. Blanda allt till örtsåsen. Servera örtsåsen till köttet.