Cognacsgravad oxfilé

Cognacsgravad oxfilé
Foto: TV4

Livsmedelsverket rekommenderar att ge filén två dygn i frysen. Skär tunna skivor. Lättast då köttet är halvtinat.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 800 g oxfilé
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1,5 msk svartpepparkorn, krossade
  • 0,75 dl konjak
  • Örtsås:
  • 4 dl crème fraiche
  • 3-4 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 3 msk persilja, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda salt, socker, pepparkorn och konjak och slå i påsen.
  2. Knyt till påsen och lägg i kylen i 4 dygn. Knåda köttet i påsen en gång varje dag.
  3. Låt det rinna av, skiva tunt och strö på svartpeppar. Blanda allt till örtsåsen. Servera örtsåsen till köttet.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept