Coeur de filet Provencale med haricots verts

NYHET
Coeur de filet Provencale_1
Foto: Tv4

Coeur de filet Provencale med haricots verts

12 ingredienser

1 h

Imponera på gästerna med den här lyxiga huvudrätten bestående av oxfilé med potatis och vitlökssmör.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g oxfilé (mittbit)
  • salt
  • peppar
  • 150 g smör (till stekning och till vitlökssmör)
  • persilja
  • vitlök
  • 1 dl vatten (till att vispa ur pannan)
  • ev vitt vin (valfritt)
  • 1,2 kg potatis
  • bacon
  • 200 g haricots verts
  • tomat, skurna i halvor (gärna små)

Gör så här

  1. Putsa och krydda oxfilén med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på alla sidor.
  3. Sänk temperaturen och stek i 6 minuter på varje sida. Låt vila och kallna.
  4. Låt smöret bli rumsvarmt.
  5. Rör samman smöret med finhackad persilja och riven vitlök.
  6. Lägg vitlökssmöret i plastfolie och rulla ihop till en korv. Låt stelna i kylen.
  7. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och gärna en skvätt vitt vin.
  8. Skala samt skiva potatisen tunt.
  9. Lägg potatisen i tegelstensmönster i en smord långpanna och häll över stekspadet.
  10. Linda bacon runt haricots verts och skär tomaterna i halvor. Lägg allt i långpannan.
  11. Sätt in långpannan i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter.

Servering

  1. Skär upp köttet och lägg potatis samt kött på samma plåt.
  2. Toppa med vitlökssmör samt lägg haricots verts och tomater på plåten.
  3. Sätt in plåten i ugnen på 250 grader i 5 minuter.
  4. Lägg upp på tallrikar och servera.