Pannkakor är alltid uppskattat och gott. Dessa är dessutom ännu lyxigare med chokladbitar i. Serverade med stekt banan och vaniljmascarpone blir de en riktigt läcker dessert!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet
Ingredienser
7 dl mjölk
3 ägg
9-10 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
200 g choklad (mörka knappar eller grovt hackad)
smör (till gräddning)
Vaniljmascarpone
3 dl grädde
1 burk mascarpone
1 msk florsocker
1 tsk vaniljpaste (eller 0,5 vaniljstång)
Stekta bananer
4 bananer
2 ljus sirap
1 msk rörsocker
Servering
pistagenötter, hackade
färska bär
choklad, riven
lönnsirap
Gör så här
Vispa ihop mjölk och ägg för hand i en skål.
Blanda alla de torra ingredienserna, utom chokladen, i en skål och rör ner i smeten. Vispa snabbt ihop till en klumpfri smet.
Tillsätt sedan chokladen i smeten.
Smält en klick smör i en stekpanna och klicka i smeten som små rundlar i stekpannan. Stek på medelvärme tills de har en gyllene färg på båda sidorna.
Vaniljmascarpone
Vispa grädde, mascarpone, florsocker och vanilj till en fluffig konsistens med hjälp av en elvisp.
Stekta bananer
Skala och dela bananerna på mitten.
Värm sirap och rörsocker i en stekpanna tills det är bärnstensfärgat. Lägg i bananerna och stek tills de har gyllene färg på båda sidorna.
Servering
Servera pannkakorna ljumna med vaniljmascarpone, stekta bananerna, hackade pistagenötter och eventuellt lite färska bär och lönnsirap.