Clementinkaka med vit choklad
Clementinkaka med vit choklad
10 ingredienser
1 h
Den här enkla kakan med clementin är riktigt mumsig att avnjuta till fikat!
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 4 clementiner
- 100 g smör
- 100 g vit bakchoklad
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljstång, fröna
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och halvera clementinerna.
- Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar karamell. Dra av från värmen och rör ned den vita chokladen.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned smörblandningen och mjölken.
- Sikta ned mjöl och bakpulver. Tillsätt vaniljpulver och salt.
- Vänd runt med slickepott till jämn smet.
- Klä en springform med bakplåtspapper. Smörj med smör.
- Strö lite socker i botten och lägg i clementinerna med den skurna platta sidan nedåt. Häll smeten över.
- Baka i mitten av ugnen ca 45 minuter.
- Vänd kakan upp och ned på ett fat och servera när den svalnat.