Tvätta och riv skalet av 1 apelsin fint. Finast blir det på ett microplane men du tar det rivjärn du har.
Riv mandelmassan grovt och blanda med apelsinskalet och nötterna.
Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 5-10 minuter tills smulorna är lite bruna. Rör om en gång under tiden. Låt svalna och bryt dem i snygga smulor när de svalnat (vad snygg betyder i kaksmulevärlden kan man dock fråga sig).
Skala eller skär av skalet på citrusfrukterna. Skär i skivor. Kärna ur granatäpplet och du inte är lat eller smart och använder frysta kärnor.
Lägg upp frukten på ett fat. Strö över de snygga smulorna och mynta. Toppa gärna med kanel.
Servera med yoghurtkräm så att var och en kan ta tills de skäms.
Yoghurtkräm med vanilj
Vispa vispgrädden lätt med florsockret och inkråmet från vaniljstången. Vänd ner yoghurten. Ställ kallt.